ПРАВОВА ДОПОМОГА

Якщо очільники громади докладно окреслять найгостріші питання своєї території та надішлють їх до аналітичного центру Асоціації міст України, їм оперативно підкажуть, як краще розв'язати ту чи іншу проблему.

Про це йшлося на черговому засіданні секції юристів АМУ, яке нещодавно відбулося у Вінниці. Муніципали з Житомира, Одеси, Сум, Рівного, Чернігова, Хмельницького та їхні місцеві колеги обмінялися досвідом роботи і розглянули проект паспорта сфери "Організаційно-правова основа місцевого самоврядування".

Розробили його в рамках проекту "Діалог", врахувавши перелік актуальних питань в органах місцевого самоврядування, які потребують законодавчого вирішення. Такий паспорт може стати підставою для законопроектної діяльності АМУ.

Зазначимо, що секція юристів є одним із десяти фахових об'єднань муніципальних службовців, що об'єднує керівників та працівників юридичних відділів та управлінь міськрад. Для оперативного розв'язання правових проблем при асоціації торік створено Центр правової допомоги містам, при якому діє пряма телефонна лінія.

За словами директора цього центру Віктора Кравченка, отримати консультацію можна також через сайт.

Олег ЧЕБАН