АКТУАЛЬНО

В Україні лише невелика кількість осіб отримує виплати, вищі за 10 тисяч гривень

Під час прес-конференції у Тернополі голова правління Пенсійного фонду Борис Зайчук заявив, що в Україні немає пенсій, більших за 50 тис. грн. За його словами, найбільша пенсія нині становить трохи більше 45 тис. грн. "Це одна така пенсія, її отримує льотчик-випробовувач, чорнобилець. Ця людина дійсно заробила таку пенсію", - сказав Борис Зайчук.

Він додав, що розмови про пенсії в розмірі близько 100 тис. грн є безглуздими. "Люди, які говорять про такі цифри, наслухалися горе-експертів. Але ці експерти ніколи в житті не тримали в руках пенсійного формуляра, вони навіть не уявляють як пенсія нараховується. Вони не знають як обраховується стаж, як виводиться коефіцієнт, які періоди оптимізації. Ті ж профспілки взялися пенсіонерів захищати. Та ви працюючих захистіть, тоді всім буде добре", -наголосив посадовець.

За його даними, загалом в Україні є 3,85 тис. пенсіонерів, які мають пенсію в розмірі понад 10 тис. грн. З них 1 тис. - це Герої Радянського Союзу, Герої України, Герої соціалістичної праці, кавалери чотирьох медалей "За відвагу", повні кавалери Ордену Слави, які й отримують відповідні надбавки до пенсії. Також у число пенсіонерів із пенсією понад 10 тис. грн входить і 961 народний депутат, повідомляє УНІАН.

Борис Зайчук зазначив, що середня пенсія у народних депутатів становить 13,5 тис. грн: "Не всі мають 15 тис., бо є голови комітетів, заступники, є керівники парламенту. А в рядових депутатів пенсії менші".