ЗМАГАННЯ. На Масандрівському пляжі, що в Ялті, пройшов другий чемпіонат зі стрибках з пірса «Сімейки-2011». Нарешті відбулось довгоочікуване видовище. І хоча погода , як і два тижні тому, коли був запланований чемпіонат, не сприяла карколомним стрибкам у море в сімейних трусах — змагання стартувало.

Оцінки вибагливого журі формувалися на основі трьох складових — наявність автентичних сімейних трусів, якість виконання стрибка і кількість бризок. Так, на відміну від спортивних стрибків з вежі або кліф-дайвінгу, в стрибках по-ялтинськи цінувались саме бризки. Тому учасникам змагання доводилося ретельно продумувати, під яким кутом занурюватися у воду. Здивувало те, що під час змагань занадто худорляві стрибуни «перебризкували» набагато потужніших атлетів.

Змагання відбувалося за дуельною схемою, тобто спорт?смени стрибали парами і суддям залишалося просто визначити сильнішого, який продовжував дорогу вгору турнірними сходинками. У підсумку, кращу техніку, на думку компетентного журі, продемонстрував 30-річний ялтинець Антон Семашко, який і став володарем головного призу в особистому заліку.

Вперед. За лідером у червоному. Фото Сергія ТИТОВА

У командних змаганнях лідирувала «RedАкція», учасники якої виявились не лише стрибунами, а й футболістами місцевої команди. Особливо варто відзначити команду «Юнга», за яку виступали 8-12-річні хлопчаки, що зуміли вийти у фінал і посісти друге місце. Третьою стала збірна колег-журналістів «Відморозки», які запам’яталися тим, що вирішили заздалегідь зустріти Новий рік, стрибаючи не лише в сімейних трусах, а й в костюмі Діда Мороза.

На завершення майже всі учасники отримали призи, медалі і дипломи, а четвірка кращих в індивідуальному заліку — «золоті», «срібні» і «бронзові» сімейні труси.