ПРОГРЕС. У рейтингу The Failed States Index, який щорічно складається організацією Fund for Peace та журналом Foreign Policy за результатами ефективності діяльності влади країн світу, Україна в нинішньому році піднялась на 110 місце порівняно зі 106-м у докризовому 2007 році.

Зараховані до рейтингу 177 країн досліджуються за 12 соціально-економічними та політичними індикаторами, серед яких: диспропорції в розвитку, легітимність державної влади, рівень незадоволення владою окремих суспільних груп, дотримання прав людини тощо.

Найнижчий рядок цього року посіла Сомалі, верхній — Фінляндія. Для порівняння, Росія і Білорусь посіли відповідно 82 та 83 місця, Вірменія — 101-ше. З пострадянських країн Україну випередили лише держави Балтії — Латвія (135), Естонія (140) та Литва (149), повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Рейтинг The Failed States Index — 2011 буде офіційно представлено 29 червня в Національному прес-клубі у Вашингтоні (США в цьому рейтингу посідає 168-й рядок).