НОВАЦІЇ

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко підтримує ініціативу щодо додаткових пільг працівникам інтернатних закладів. Про це він повідомив під час зустрічі з представниками недержавних пенсійних фондів, страхових організацій, Української асоціації інвестиційного бізнесу, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"Вкрай важливо підтримати працівників бюджетної сфери -вчителів, лікарів, працівників культури. Можливо, ми також до цих пріоритетних категорій додамо працівників соціальної сфери. Звичайно, для цього необхідно провести відповідні розрахунки", - підкреслив Сергій Тігіпко. За його словами, під час громадського обговорення пенсійної реформи вже надійшли пропозиції з цього питання.

Також було запропоновано підтримати одноразовою виплатою при виході на пенсію і працівників інтернатних закладів, як бюджетників. "При їх виході на пенсію запроваджується одноразова виплата у розмірі 10 призначених пенсій. Якщо нині середня пенсія вчителів становить 1300 грн, то при виході на пенсію одноразово вони зможуть отримати 10 пенсій, тобто у зазначеному випадку 13 тис. грн. Це значна підтримка", - наголосив Сергій Тігіпко.