СІЛЬГОСППРОДУКЦІЯ

1,3 млн гектарів ярих культур планують цьогоріч посіяти аграрії Полтавської області - це найбільше в Україні. Oсобливу увагу, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів, приділятимуть посівам таких культур, як овес, горох та гречка. Площі під гречкою взагалі планують збільшити майже вдвічі, до 20 тис. га, -торік було 11 тис. Про це повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Сень.

За його словами, нині насіннєві станції перевіряють гречку з товарних партій на якість, оскільки наявного насіння недостатньо, щоб засіяти такі площі, водночас у аграріїв є побоювання щодо популярної нині крупи.

- Аграрний фонд задекларував, що купуватиме у селян гречку за ціною 6 тисяч гривень за тонну, - зазначив він. - Це вигідна ціна. Але поки що закупівель немає. І не зрозуміло, якою буде вартість крупи після завезення до України китайської гречки. Тож і виникають сумніви з приводу того, чи буде гречка вигідна. Чи вона не впаде в ціні й стане нікому не потрібна?