ПОБАЧИМОСЬ ЗАВТРА! Під час вечірки, яка відбулася по завершенні останнього матчу збірної команди Нідерландів у найбільшому таборі вболівальників «Orange camp», розташованому в Журавлівському гідропарку, увесь час звучали слова вдячності, адресовані приймаючій стороні. 

«Дякую Харкову за привітність і той чудовий прийом, який нам надали. За останні 10 місяців, які ми працювали разом, стало видно, що Харків набув рис істинно європейського міста, а міська влада ясно зрозуміла, що потрібно зробити для уболівальників, щоб чемпіонат став справжнім святом. Коли ми йшли першою ходою по місту, харків’яни дивувалися тому, що відбувалося. А під час другої ходи ми бачили тисячі людей, які приєднувалися до маршу, йшли разом з нами до стадіону, підтримували нашу збірну. Ми справді стали ближчі одне одному», — зазначив представник Асоціації голландських уболівальників і комендант табору Йоко де Вітт.

Цей автобус, щоб дістатися до табору «Orange camp», за п'ять днів подолов понад 2000 км.
Фото з сайту www.mediaport.ua

— Ми приїхали до Харкова на початку євроматчів, у середу, і нам тут дуже сподобалось, — поділилася враженнями з власкором «Урядового кур’єра» голландська вболівальниця Гілма. — Єдиною незначною проблемою було те, що коли добиралися до «Orange camp», заблукали. Але харків’яни зуміли згладити й цю маленьку неприємність. Адже один з жителів міста, який проїжджав на власному автомобілі, зупинився і безкорисно запропонував свою допомогу. А коли дізнався, що голландці, які приїхали з маленького селища на сході Нідерландів, заблукали в мегаполісі, провів їх до табору.

Пізніше, як розповіла пані Гілма, вони гуляли по місту, ходили маршем від фан-зони до стадіону «Металіст», де вболівали за свою команду, їх усюди привітно зустрічали. А в таборі вони відпочивали — засмагали і купалися в річці. У Голландії, за словами Гілми, не так тепло, як у Харкові, тож додому вона повезе не лише приємні враження, а й красиву засмагу.

Пані Гілма повезе додому приємні враження і чудову засмагу

А ще голландців вразила дешевизна пива і їжі, в тому числі і в хороших ресторанах. Та особливі емоції, за словами вболівальників з Нідерландів, яких у Харкові було найбільше, вони отримали від величезної фан-зони на майдані Свободи і безлічі зелених парків та визначних пам’яток. Оскільки не всі їх змогли побачити у вільний час між матчами з футболу, голландці пообіцяли ще повернутися до Харкова.

Наразі ж, як повідомив директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 Харківської міської ради Олександр Нечипоренко, більшість голландських фанів полишила місто, а демонтований табір перевезуть у столицю Великобританії, де в липні розпочнеться літня Олімпіада.