Пішла з життя кіноакторка Лорен Беколл, голлівудська кінозірка, вдова Гамфрі Боґарта, яка пережила знаменитого чоловіка на 67 років. Вона померла у віці 89 років у своїй квартирі в Нью-Йорку від інсульту.

Акторський успіх та слава супроводжували цю жінку незалежно від віку. 2009-го Беколл отримала почесного «Оскара» на знак визнання її центрального місця у фільмах «золотого віку» Голлівуду. Також в її активі – 2 «Золотих глобуси», 2 премії «Тоні», кілька номінацій на «Бафту» та «Еммі».

Уроджена Бетті Джоан Перскі, що взяла сценічне ім’я Лорен Беколл, стала знаменитою після своєї першої ж ролі в кіно. У 19 років вона знялася у фільмі «Мати і не мати». У неї закохалися і режисер фільму Говард Гоукс, і виконавець головної чоловічої ролі Гамфрі Боґарт, який в той час був в зеніті своєї слави.

Саме тоді акторською візитівкою Беколл став особливий погляд – звабливий та ніжний. Згодом вона зізналася, що від хвилювання, під час сцен з Боґартом, аби не тремтіти, просто низько опускала голову і дивилася скоса знизу вгору.

Беколл стала четвертою дружиною актора і народила йому двох дітей. Вони прожили разом 12 років аж до смерті Боґарта.

Потім зірка була заручена з Френком Сінатрою та одружена з актором Джейсоном Робардсом.

У 70-х її зірка дещо тьмяніє, але у 90-х, коли Беколл вже пішов 8-ий десяток, розгорається знову. Вона грає з Ґреґорі Пеком у «Портреті» та з Ніколь Кідман у «Доґвілі», отримує нагороди за роль у фільмі Барбари Стрейзанд «У дзеркала 2 обличчя».

Своє життя Лорен Беколл порівнювала з американськими гірками, «де на шляху – височезні вершини, але й глибочезні падіння – на 10 градусів нижче пекла».

Copyright © 2014 euronews