ЮВІЛЕЙ. Десять років тому шляхом злиття та переформатування в Києві залишилося 10 з колишніх 15 адміністративних районів. Зокрема на території двох районних громад столиці — Жовтневої та Залізничної — утворився  район, де нині проживає понад 350 тисяч осіб ( і це без урахування студентів таких  вишів як університети: «Київська політехніка», авіаційний, військовий, міліцейський, будівництва та архітектури тощо! ),  який назвали Солом’янським.

Нещодавно Солом’янська райдержадміністрація, яку вже дев’ять років поспіль очолює  Іван Сидоров, стала переможцем Загальноукраїнського конкурсу «Приязна адміністрація», тобто належним чином поцінована  діяльність місцевих чиновників з надання управлінських послуг населенню.

Ми запитали Івана Петровича, чи легко управляти таким чималим утворенням як Солом’янський район?

— Стисло про це не розкажеш, — усміхнувся співрозмовник. — Головне, щоб була хороша команда,  діяла ефективна система, рішення ухвалювалися чітко й оперативно, щоб наші громадяни бачили в нас не ворогів, а посадових осіб, котрі працюють задля їхнього добробуту. Тож я постійно закликаю своїх колег до приязності, привітності, уважного ставлення до людських проблем: ми працюємо для них, а не вони — для нас.

А загалом наша районна громада останнє десятиріччя живе за загальноміським ритмом. Не обійшли нас кризи, економічні негаразди. Передусім економічного характеру, та на зміну старим виробництвам прийшли нові, які  наповнюють бюджет, допомагають владі розв’язувати соціальні проблеми, працюють на благоустрій своєї «малої» батьківщини.

Позитивних змін за цей час важко не помітити. Це і красень Південний залізничний вокзал, і транспортний комплекс Караваєві Дачі, зведення Центру дитячої та юнацької творчості, реконструкція загальноосвітніх і  спеціальних шкіл. Стали сучаснішими  дороги, з’явилася сучасна автомобільна розв’язка на Севастопольській площі, запроваджено нові  маршрути громадського транспорту, оновлено парки і сквери.

Маємо амбітні плани, якими передбачено реконструкцію старих і спорудження нових шляхопроводів, будівництво  дитячих навчальних закладів.