ПРОДОВОЛЬЧА БЕЗПЕКА

Запаси зерна в Україні виключають проблеми з реалізацією борошна в роздрібних торгових мережах, наголосив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов.

"Ми маємо зерна і борошна не просто достатньо, а понад усі норми", - зазначив він, коментуючи інформацію про те, що у магазинах нібито виник дефіцит борошна.

За словами посадовця, таку ситуацію можна пояснити виключно штучним ажіотажем та прагненням отримувати надприбутки. Як пояснив Вадим Копилов, внаслідок уведення квотування на експорт зерна ціна на цей продукт на внутрішньому ринку вдвічі нижча від зовнішньої. При цьому сформовані достатні запаси для внутрішнього споживання. "До нового урожаю зерна достатньо. Стверджую, що проблем з борошном в 2011 році в Україні взагалі бути не може", - наголосив перший заступник міністра.

Вадим Копилов нагадав, що Прем'єр-міністр уже розпорядився, щоб Міністерство аграрної політики та продовольства спільно з Держрезервом пришвидшили роботу щодо забезпечення внутрішнього ринку достатніми обсягами борошна, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.