УГОДА 

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник підписав Галузеву угоду з Центральним комітетом Профспілки працівників освіти і науки на 2011 - 2015 роки. Вперше за десятиріччя угода регламентуватиме та розширюватиме сферу урядової співпраці з найбільшою профспілкою України на 5 років.

За результатами дії попередньої угоди значний обсяг роботи ознаменувався прийняттям типових штатних нормативів спеціальних загальноосвітніх шкіл, розробленого нового Положення про атестацію педагогічних кадрів. Також підготовлено проект наказу щодо затвердження типового контракту керівників закладів освіти.

Відповідно, нова Галузева угода передбачає продовження та поглиблення спільної роботи уряду та профспілок. Серед планів та пріоритетів - розробка кваліфікаційних характеристик працівників галузі і типових нормативів позашкільних, вищих навчальних закладів, дитячих будинків та вечірніх шкіл, повідомляє прес-служба МОН.

Міністерство відстоюватиме ухвалення рішення щодо поширення дії постанови Кабінету Міністрів про встановлення 20% надбавки за престижність праці на всіх педагогічних працівників; розгляне можливість матеріального заохочення кращих педагогів та молодих спеціалістів, упорядкує розміри стипендіального забезпечення. Буде вирішено і питання щодо підвищення розмірів посадових окладів педагогічних працівників відповідно до ст. 57 Закону "Про освіту".