ЗАХОПЛЕННЯ. Міжобласні змагання на відкритій воді вп’яте пройшли на міському озері в Сумах. Помірятися силою і витривалістю зібралися 46 учасників не тільки із слобожанського міста, а й з Харкова і Запоріжжя. Вони змагалися на дистанціях 100, 600, 1500 і 3000 метрів. Вік учасників не обмежувався. Так, найстаршому з них, Олександру Силаєнкову, вже виповнилося 84, а наймолодшому, Анатолію Рудьку, — лише тринадцять.

Перед початком змагань прихильників блакитних доріжок привітав Герой Радянського Союзу 92-річний Василь Батеха. Ветеран Великої Вітчизняної війни, який на фронті відзначився під час форсування Дніпра, побажав усім успішних стартів і попутного вітру. Побажання «спрацювало» — більшість учасників показала високі результати.

Наприклад, Олександр Силаєнков, який сьогодні є чемпіоном і рекордсменом України серед ветеранів, і зараз підтримує чудову спортивну форму. Нещодавно він брав участь у міських змаганнях, де показав високий результат на півторакілометровій дистанції. Цього разу стартував на стометрівці.

Із ним помірялися силами інші ветерани — Василь Луговий, Катерина Шведова, Анатолій Маслій. Серед наймолодших учасників найкраще виступили Анатолій Рудько та його ровесниця Марина Кочмак, а також 14-річний Дмитро Дикий.