ІНВЕСТИЦІЇ

Про вигоду вкладення грошей в українську економіку іноземним бізнесменам розповідали урядовці

Під час "круглого столу" з представниками французького бізнесу Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що відносини Києва і Парижа повинні стати жвавішими. Він запросив Прем'єр-міністра Франції відвідати Україну. За словами Миколи Азарова, у нього з його французьким колегою склалися конструктивні ділові стосунки, проте щодо прямої взаємодії керівників українських та французьких міністерств іноді виникають проблеми. Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Відповідаючи на запитання гостей щодо стану переговорів з росіянами про модернізацію газотранспортної системи, Микола Азаров зауважив, що в цьому зацікавлені передусім країни Європи, до яких цією транспортною артерією надходить необхідний для них продукт. Проект модернізації коштує 1,5 млрд євро, і, на думку Миколи Азарова, було б добре, якби хоча б половину цих витрат взяли на себе європейські країни.

Микола Азаров повідомив французьким бізнесменам, що наразі Україна має необхідний запас зерна 1,5 млн тонн, який дозволяє не лише забезпечити потреби громадян у хлібі та борошні на найближчі півтора року, а й не допустити підвищення цін на ці продукти. За його словами, щоб захистити українських споживачів, уряду довелося взяти під контроль вивезення зерна з країни. Також Микола Азаров підкреслив, що на обмеження довелося йти задля гарантування національної безпеки держави, проте він висловив переконання, якщо перспективи щодо цьогорічного врожаю будуть достатні, ніяких обмежень з вивезення зерна не буде.

***

"Уряд максимально сприяє залученню іноземних інвестицій", - у цьому французьких підприємців запевнив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. На його думку, пріоритетними для України є три напрямки залучення коштів. Перший - диверсифікація джерел енергетичних ресурсів і енергозбереження. Другий - агропромисловий комплекс. Сергій Тігіпко вважає, що інвестиції в розвиток м'ясо-молочної промисловості є дуже привабливими для французьких інвесторів, які вже активно діють на українському ринку. Третій напрямок - розвиток інфраструктури, зокрема модернізація автомобільних та залізничних доріг. За словами Сергія Тігіпка, зараз французькі компанії займають третє місце серед іноземних інвесторів і мають всі шанси стати першими, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.