ДИПЛОМАТІЯ

Невдовзі у Києві буде відкрито посольство ОАЕ

Необхідність розбудови партнерських відносин між Україною та Об'єднаними Арабськими Еміратами погодили Президент Віктор Янукович і міністр закордонних справ ОАЕ Абдулла бін Заїд Аль Нагаян.

"Ми надаємо великого значення відносинам з Арабськими Еміратами у торговельно-економічній та інвестиційній сферах, - сказав Віктор Янукович. - Для повноцінної реалізації потенціалу двостороннього співробітництва слід започаткувати регулярний політичний діалог на найвищому рівні".

Глава держави підтвердив своє запрошення Президенту ОАЕ відвідати з візитом Україну. Загалом українська сторона очікує реалізації досягнутих на найвищому рівні домовленостей щодо відкриття посольства ОАЕ в Києві. Відкриття дипломатичного представництва сприятиме активізації співробітництва.

З цього приводу міністр закордонних справ ОАЕ сказав: "З гордістю заявляємо, що уряд Об'єднаних Арабських Еміратів має намір започаткувати роботу свого диппредставництва на території України. Це завдання буде реалізоване найближчим часом".

На інтенсифікацію політичного діалогу розраховує і міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, про що він повідомив на спільній з Абдуллою бін Заїд Аль Нагаяном прес-конференції.

Це перший за історію двосторонніх відносин візит міністра закордонних справ ОАЕ до України. В ході першого засідання міжурядової українсько-еміратської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва обговорено питання інвестиційної співпраці в різних галузях - авіації, сільського господарства, відновлювальної енергії.

В Еміратах задоволені рівнем відносин з Україною. Попереду ще є багато можливостей для розширення співробітництва. ОАЕ приділяє велику увагу поглибленню відносин у військово-технічній, інвестиційній сферах, розвитку портової інфраструктури, туризму і сільського господарства, резюмував високий гість.