ПРОЕКТИ

У Тельмановому Донецької області зводять сучасний навчально-виховний комплекс «Школа майбутнього»

Освітній проект «Школа майбутнього», що реалізується на Донеччині, передбачає створення трьох сучасних навчально-виховних комплексів у Донецьку, Єнакієвому та Тельмановому. У двох промислових містах підготовка до будівництва розпочалася раніше, а тепер нарешті дійшла черга й до віддаленої від обласного центру степової глибинки. Тут уже відбулося закладання першого блоку фундаменту нової «Школи майбутнього».

На згаданий загальнодержавний пілотний проект щодо реформування чинної системи освіти, що перебуває під патронатом Президента України та фінансується Кабінетом Міністрів, у Донецькій області покладають великі надії, бо він допоможе розв’язати низку соціальних проблем. Голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький, який взяв участь у церемонії закладання фундаменту майбутнього навчального комплексу, сказав: «Хочеться перейти від оптимізації шкіл до їх розвитку. І новобудова в Тельмановому — реальний приклад цього. Ми хочемо створити хороші  умови для навчання не тільки в міських, а й у сільських школах».

Загалом перспективний проект передбачає будівництво кількох об’єктів: школи І—ІІІ ступенів на 620 місць, школи І ступеня на 180 місць, стадіону, гуртожитку, басейну, дитсадка, будинку творчості, спортивного та ігрового майданчиків. Завершити будівництво всього навчально-виховного комплексу заплановано до 2014 року.

Будівництво розпочалося. Фото прес-служби Донецької ОДА

Відкриття початкової школи відбудеться 1 вересня 2012-го.  «Школа майбутнього» дасть змогу ліквідувати черги до дитячих садків, бо тут навчатимуться п’ятирічні. А для вчителів заплановано побудувати сучасний багатоквартирний будинок.

Нині у багатопрофільному ліцеї, на базі якого створюється «Школа майбутнього», навчаються 482 учні з райцентру та навколишніх сіл. Після завершення будівництва ця кількість збільшиться до  800 (приїжджим запропонують гуртожиток). До послуг учнів будуть 7 комп’ютерних класів з доступом до Інтернету та мультимедійні дошки. У навчально-виховному комплексі буде 25-метровий басейн, музична школа, театр танцю та циркова студія.