ПОДІЇ. Експертиза встановила, що штурман літака Ту-134, який розбився в червні 2011 р. під Петрозаводськом, був п`яний. Про це повідомив керівник управління взаємодії зі ЗМІ Слідчого комітету РФ Володимир Маркін в інтерв’ю програмі «Вести недели» на телеканалі «Росія ─ 1».

«За результатами судово-медичної експертизи вже відомо, що штурман повітряного судна перебував у стані алкогольного сп’яніння», ─ сказав В. Маркін.

Спеціалісти дійшли висновку, що штурман Аман Атаев перед польотом випив приблизно склянку горілки. При цьому він успішно пройшов медичну комісію.

«Він дійшов до трапа, піднявся, дістав пляшку горілки, випив 100 грам - і хто його перевірить?» ─ сказав про загиблого штурмана у передачі «Спеціальний кореспондент» льотчик-випробувач, Герой Росії Магомед Толбоєв.

Колишня теща штурмана літака Ту - 134 пояснила, що однією з причин пияцтва штурмана було його розлучення з дружиною: «Випивав. Але мав одне правило: перед польотом за день ніколи не приймав», ─ додала жінка.

Нагадаємо, пасажирський літак Ту-134 авіакомпанії «РусЕйр», кий прямував рейсом Москва-Петрозаводськ, розбився 20 червня 2011 в Карелії на 16-му км автотраси Петрозаводськ ─ Суоярві. За реєстраційною відомістю, на борту літака були 43 пасажири і 9 членів екіпажу. У результаті аварії сталося загоряння літака. Загинуло 47 осіб, в т.ч. троє громадян України.