МУЗИКА

Під такою назвою в Сумах пройшов ІІ Міжнародний конкурс молодих піаністів, у якому взяли участь близько 40 талановитих виконавців із України, Росії, Чехії, Японії, Литви, Південної Кореї. Протягом майже тижня звучали твори класиків світового музичного мистецтва, а в завершальний день змагань у залі обласної філармонії за повного аншлагу відбувся гала-концерт переможців.

Вочевидь, знову справдилася прикмета про те, що вдома допомагають навіть стіни. Перше місце виборов наймолодший учасник конкурсу 9-річний Дмитрик Семикрас - учень 4 класу музичної школи N 1 міста Суми (клас Наталії Губічевої). Він одразу ж підкорив прискіпливе журі віртуозним виконанням творів В.-А. Моцарта, К. Дебюссі, Р. Шумана та М. Колесси. До речі, це вже не перша перемога талановитого сумського виконавця. У 2008-му він одержав другу премію на "Відкритому конкурсі імені Л. Бетховена" в Харкові, а позаторік переміг на міжрегіональному фестивалі-конкурсі юних музикантів "Пролісок" у Сумах.

Радість перемоги святкувала також представниця Чехії студентка Празької консерваторії Марія-Анна Букачова. А другі і треті місця посіли відповідно Єлизавета Даніліна (м. Москва) та Тетяна Корженко (м. Суми), Кіохеї Імазіумі (м. Фукуока, Японія), Арсеній Гаєнко (м. Сімферополь) та Світлана Третьякова (м. Хабаровськ). Як наголошували члени журі (до його складу входили відомі піаністи Росії, України, Німеччини, Мальти, Польщі), високий виконавський рівень цьогорічних учасників "Слобожанської фантазії" дає всі підстави сподіватися, що з роками з'являться нові продовжувачі музичної слави В. Кліберна, В. Крайнєва, С. Ріхтера, Е. Гілельса та інших видатних піаністів світу.