ЗУСТРІЧ

Президент Віктор Янукович вважає, що зміни до бюджету можна вносити вже за результатами першого кварталу 2011 року, не чекаючи підсумків півріччя. Таку можливість дають позитивні тенденції в економіці за перші місяці цього року. Виходячи з них, можна прогнозувати, що доходна частина бюджету буде на 300 млрд грн більшою від запланованої.

На цьому він зробив наголос у ході зустрічі з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином, лідерами парламентських фракцій, що входять у правлячу коаліцію, та за участю першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку й торгівлі Андрія Клюєва.

Відповідно вже зараз можна виділити додатково майже 5 млрд гривень на розвиток регіонів - на будівництво доріг, лікарень, інших соціальних об'єктів, які необхідні людям. І Верховна Рада повинна розглянути питання змін до бюджету в першу чергу, підкреслив Президент.

Він також наголосив на необхідності прискорення ухвалення антикорупційних законів, без яких неможливо вести ефективну боротьбу з корупцією. Особливо важливе законодавство, яке лібералізує регуляторну політику, повідомляє прес-служба.

Закони про корупцію та дерегуляцію - важливі складові програми економічних реформ. Економічні реформи потребують прийняття цілої низки невідкладних законопроектів, які вже опрацьовані і у відповідній послідовності, передбаченій у програмі економічних реформ, надходять до Верховної Ради України.