ФЕСТИВАЛЬ

Феодосія три дні купалася в п’янких ароматах вина


 Ніхто не сперечатиметься з тим, що вино — елітний напій, а тому його треба вміти правильно пити. Ідею залучення шанувальників цього напою до культури його споживання вже другий рік поспіль намагаються донести гостям фестивалю його організатори. І це їм вдається. Натхненники свята розповіли, що людям цікаво не лише посмакувати той чи той напій, а й дізнатися про історію, технологію та особливі властивості вина. Та й запитати було в кого, адже на заході свою продукцію презентували 25 торговельних марок з України, Греції, Грузії, Азербайджану, Італії, Чилі, Франції, Молдови.

Без перебільшення можна сказати, що у Феодосії всі три дні фестивалю вино лилося рікою, а повітря було насичене п’янкими ароматними нотками. На чотирьох фестивальних майданчиках розмістилися винороби, які пропонували спробувати продукцію своєї торговельної марки, а також  кулінари, що представили смачні національні страви. Народним умільцям, що розвернули похідні ремісничі майстерні, теж місце знайшлося. 

Фестиваль розпочав свою роботу з презентації власного гімну та відкриття скульптури «Дівчина з глечиком», яку спеціально вирізали з дерева для цього заходу. Ближче до вечора глядачі зосередилися навколо головної сцени, де отримали безліч позитивних емоцій від музичної програми. Інакше й не могло бути, бо на сцені витанцьовував та виспівував український гурт «ТіК». Другий день фестивалю став напруженим для представників винних компаній та професійного журі, бо визначалися кращі вина. А ось гості свята і феодосійці скористалися можливістю побувати на різних екскурсіях, розроблених саме для фестивальних днів. Традиційною родзинкою цього  стало вичавлювання винограду в бочці та коронація королеви вина.

Дипломи фестивалю отримали  новинки кримських виробників вина та коньяків. Володарем гран-прі став коньяк «Македонський». У номінації «Народний вибір» переміг «Мускат феодосійський».

Останній день «WineFeoFestа-2012» був багатий на неймовірну кількість призів для гостей та жителів міста. Серед народних дегустаторів розігрували 8 призів. Цього разу доля усміхнулася гостям фестивалю. Та ще й як! Москвичка Наталя отримала поїздку на Південний берег Криму, гостя з Донецької області Лідія виграла автобусний тур по Європі. А поїздку до готелю в турецькому місті  Кемер виграла гостя із Сургута Олена.

Міністр курортів та туризму Криму Олександр Лієв зауважив, що «WineFeoFest» — головний фестиваль вина в Криму, а це дає йому можливість стати головним винним фестивалем України.