РЕВІЗІЯ

Органи Державної контрольно-ревізійної служби виявили порушень під час ревізій фінансово-господарської діяльності Державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості (ДК "Укрспирт") на суму майже 1,2 млрд грн. З них втрати фінансових і матеріальних ресурсів, допущених унаслідок порушень законодавства, становили понад 36 млн грн. Про це повідомив заступник голови ГоловКРУ Микола Гордієнко під час розширеного засідання колегії відомства.

Контрольними заходами були охоплені підприємства ДК "Укрспирт" та суб'єкти господарювання, які мали відносини з об'єктами контролю за 2008 - 2009 роки та 9 місяців 2010 року. Переважна більшість фінансових порушень стосувалась державних закупівель за державні кошти. Загальна їх сума становить 902 млн грн (76%), повідомляє прес-служба відомства.

Також за результатами ревізій на спиртових заводах виявлено низку фактів, які можуть свідчити про виробництво необлікованого спирту. Відтак правоохоронними органами вже порушено десятки кримінальних справ.