Заборгованість населення України з оплати послуг централізованого опалення станом на 1 червня 2017 року становить 3,8 млрд. грн, 25% з яких сформовані споживачами ПАТ «Київенерго», повідомив віце-прем'єр-міністр міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Якщо ми візьмемо борги населення, то мене дуже хвилює місто Київ. З усіх боргів у розмірі 3,8 млрд грн на 1 червня 25% сформувало Київенерго... При цьому якщо взяти рівень доходів киян (на початок опалювального сезону 8,751 тис. грн), то стан розрахунків мене дуже хвилює. Приміром, у м. Рівному зарплата становить 4,5 тис. грн, а стан розрахунків на рівні 112%», заявив Г.Зубко під час селекторної наради за участю прем'єр-міністра в Києві в понеділок.

Як він заявив, питання заборгованості жителів столиці має бути «опрацьоване на рівні менеджменту та управління Київенерго».

«Думаю, тут питання не до киян, а до Київенерго, яким чином воно працює з абонентським відділом, яким чином воно нараховує та збирає гроші... Ціна на газ для всіх ТКЕ однакова в усій країні. Тому я хотів би звернутися, щоб ми більш якісно опрацювали це питання на рівні менеджменту та управління», резюмував віце-прем'єр-міністр. 

Інтерфакс-Україна