СЬОГОДНІ. Чемпіон світу в суперважкій вазі за версією  WBA/IBF/WBO/IBO і найвпливовішого спеціалізованого журналу «Ринг» Володимир Кличко захищатиме свій титул у поєдинку проти Тоні Томпсона на Stade de Suisse у столиці Швейцарії Берні.

Це буде друга зустріч суперників у ринзі. Нині 40-річний американець на прізвисько Тигр є офіційним претендентом на титул за версією IBF, а чотири роки тому Кличко переміг його як офіційного претендента за версією WBO. Аби покласти суперника в ринзі, Кличкові-молодшому знадобилося тоді 11 раундів. Проте Томпсон зміг піднятися на ноги до закінчення рахунку, а нокаут було зафіксовано, коли рефері визнав американця не готовим продовжувати бій.

Хто — кого? Дізнаємось увечері... Фото з архіву sport-express.ua

Тоді, у 2008 році, суперники здивували публіку, забувши обмінятися  «шпильками» на прес-конференції. Хоча така процедура є майже обов’язковим елементом допоєдинкового шоу, а віднедавна, завдячуючи декому з колишніх суперників наших чемпіонів, і досить цікавою. Однак тоді Кличко і Томпсон позбавили вболівальників видовища: вони були цілком коректні й на зважуванні, й на прес-конференції. І лише Томпсон у якийсь момент раптом набрався сміливості й розповів щось невиразне:  він нібито вже бив Кличка, коли був одним із його спаринг-партнерів.

Нинішня прес-конференція також була нудною. Кличко поскаржився, що йому доведеться битися із суперником, з яким він уже зустрічався. Ввічливо сказав, що здивований повідомленням про те, що Томпсон чотири роки тому бився, будучи травмованим, але раз американець каже — отже, так воно і є. Делікатно поцікавився, на підставі чого його суперник так упевнений у своїй суботній перемозі.

А Томпсон був сама скромність. Пообіцяв, що буде агресивний і змусить Володимира  оборонятися. Потім розсипався в компліментах і на тому прес-конференцію завершив, не гарантувавши навіть, що відбере в українця всі його пояси та відвезе їх до Америки. Обстановку довелося нагнітати Леймону Брюстеру, колишньому чемпіонові світу за версією WBO і приятелеві Томпсона, який сказав, що переможцем буде Томпсон. Зазначимо, що Брюстер залишається останнім на цей момент боксером, якому вдалося побити Кличка.

Володимир КЛИЧКО

36 років

60 поєдинків

57 перемог (50  нокаутом)

3 поразки

Зріст — 198 см

Розмах рук — 206 см

Тоні ТОМПСОН

40 років

38 поєдинків

36 перемог (24 нокаутом)

2 поразки

Зріст — 196 см

Розмах рук — 207 см