СВЯТО 

В День слов'янської писемності і культури, як і 15 років поспіль на Михайлівській площі столиці, біля пам'ятника Кирилу і Мефодію, княгині Ользі та Андрію Первозванному, відбувся фестиваль студентської та учнівської молоді.

Його ініціаторами були Міністерство освіти і науки та Київський славістичний університет. Відтоді це молодіжне свято стало традиційним і у філіалах КІСУ - Чернігові, Ужгороді, Миколаєві.

Нині у Києві воно розпочалося з урочистого покладання квітів до пам'ятника на Михайлівській площі. В церемонії взяв участь посол Болгарії в Україні Демітар Владіміров. Ректор університету Юрій Алексєєв вручив дипломи переможцям Всеукраїнських конкурсів - "Моравська місія святих Кирила і Мефодія" та "Болгарія: історія та сучасність", які щороку проводяться до цієї знаменної дати.

Перед киянами і гостями столиці, які переповнили площу, виступили творчі колективи дипломатичних місій, танцювальні й вокальні ансамблі навчальних закладів. Публіка особливо палко вітала виступи народного хору при посольстві Росії у Києві "Сударушка", зразкового ансамблю народного танцю Голосіївського району м. Києва "Вербиченька", танцювального колективу з Білої Церкви "Олександрія".