ПРОГНОЗИ. Боргова криза у Європі може спровокувати «Єврогедон», переконані австралійські економісти з групи Deloitte-Access Economics, яка, крім іншого, консультує уряд Австралії, передає ТСН.

На думку експертів, криза буде посилюватися через те, що влада країн єврозони приділяє їй надто мало уваги. Зокрема, держави занадто повільно скорочують свій зовнішній борг.

В Deloitte-Access Economics також вважають, що у поточному році через кризові явища сильно знизиться попит на товари споживання, а також сировину та енергоресурси, в тому числі вугілля і сталь.

Від європейської рецесії найбільше постраждає Китай, падіння попиту на товари якого зменшить доходи населення і державний бюджет, вважають фахівці.

Довідка, слово «Єврогеддон» почало використовуватися в четвертому кварталі 2011 року в блогах і фінансовій пресі. Під ним економісти розуміють або крах євро як єдиної валюти, або дуже сильну рецесію у країнах єврозони, яка спричинить за собою зниження темпів зростання економіки в інших регіонах.