ВИСТАВКИ. У Дніпропетровську відкрився 3- ій Всеукраїнський музейний фестиваль «Музеї України в світовому культурному просторі».

«Музейний фестиваль на Дніпропетровщині є унікальним. Це єдиний фестиваль в нашій країні загальнонаціонального масштабу, на який збираються представники провідних музеїв усіх регіонів нашої країни», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Цього року на фестиваль прибуло понад 300 учасників, які представляють 105 провідних музеїв, громадських об’єднань, виставочних фірм, фахових видань зі всієї України.

У рамках фестивалю будуть демонструватися унікальні експозиції, раритети.

Зокрема жителі Дніпропетровська й області зможуть побачити оригінал Пересопницького Євангелія –унікальну рукописну пам'ятку кінця XVIстоліття, яка є першим канонічним перекладом Святого Письма староукраїнською мовою і на якій складають  присягу Президенти України.

Також буде представлена нова експозиція в 4-му залі історичного музею, присвячена історії Дніпропетровщини кінця XIX – початку XX століття. Це доленосний період становлення регіону як провідного промислового центру України і всієї Східної Європи.

3 - ій Всеукраїнський музейний фестиваль проходить на базі Дніпропетровського національного історичного музею імені Дмитра Яворницького з 16 по 19 вересня цього року, повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.