ЯКІСТЬ УПРАВЛІННЯ. Діяльність виконавчих органів Хмельницької міськради відповідає міжнародному стандарту якості ISO 9001:2008 та відповідному національному стандарту. Це підтвердив сертифікаційний аудит, який нещодавно провела в обласному центрі група органу сертифікації України «Глобал Сертефікс». А отже, незабаром хмельницькі управлінці матимуть український стандарт та міжнародний сертифікат відповідності.

Моніторинг підтвердив, що фактів порушення законодавчих і нормативних вимог у діяльності міськради не виявлено. Споживачі, як свідчить анкетування, переважно задоволені якістю надання послуг, не зафіксовано скарг і в судові інстанції та інші державні установи.  Водночас аудитори порекомендували управлінцям розширити вже запроваджений у міськвиконкомі електронний документообіг, більше уваги приділити питанням охорони праці.

За словами Хмельницького міського голови Сергія Мельника, відповідність міжнародним стандартам якості — висока оцінка діяльності його колег,  службовців місцевого самоврядування, спрямованої на якомога повніше задоволення потреб громади. Важливо також, що її щороку потрібно буде підтверджувати, тож «тихого життя» з міжнародним сертифікатом та національним стандартом якості годі чекати.

Додамо, що допоки з-поміж обласних центрів такі високі відзнаки за якість надання послуг своїм громадам мають лише Луцьк, Івано-Франківськ та Тернопіль.