У Національному університеті ім. Тараса Шевченка в Києві 25 серпня розпочались річні загальні збори Світового конґресу українців за участю 137 делегатів та гостей з 28 країн. Про це УНІАН повідомили в прес-службі організації.

З усними привітаннями перед учасниками зборів виступили глава Української Православної Церкви Київського Патріархату, Святійший Патріарх Філарет, глава Української Греко-Католицької Церкви, Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук), голова Верховної Ради України Андрій Парубій та інші представники владних структур та інституцій України.

Крім звітів про діяльність СКУ за минулий рік, у програму зборів входить обговорення майбутньої діяльності під час п’яти круглих столів: «Координація підтримки України», «Гуманітарні ініціативи СКУ в допомозі Україні», «Просування позитивного іміджу України», «Відзначення 50-ліття СКУ» та «Сприяння економічному розвитку України».

Річні загальні збори СКУ триватимуть до 27 серпня.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 50 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

Як повідомлялося роніше, напередодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і керівництво організації домовилися про оновлення меморандуму про співпрацю між Кабінетом міністрів України та СКУ, підписання якого відбудеться наприкінці вересня.

УНІАН