ЗЛОЧИН. Працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Шевченківського районного управління міліції столиці припинили діяльність нарколабораторії.

 Наркомайстерню у власній оселі влаштував 40-річний місцевий хімік-аматор. Почерпнувши знання з Всесвітньої павутини, він зайнявся виробництвом синтетичного психотропу – амфетаміну. Про це передає УНН з посиланням на  прес-службу ГУ МВС  у м. Києві.

Чоловік сам вже декілька років вживає наркотики. Спочатку це був первинтин, а згодом почав вживати й амфетамін. З пошуком клієнтів проблем не було. Серед друзів було багато прихильників саме цього психотропу.

У квартирі нарковиробника працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Шевченківського райуправління міліції  вилучили обладнання та хімічні реактиви, які він використовував для приготування зілля. Пробірки, медичні колби, пляшки, банки, каністри з рідиною та пристрої для паління. А також 200 грамів свіжого зілля,  підготовленого для продажу.

Усі вилучені речі та виготовлену продукцію  направлено на експертне дослідження.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи. Дії наркоаматора підпадають одразу під дві статті кримінального кодексу України - статтю 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

ДОВІДКА: амфетамін відноситься до групи синтетичних психотропних препаратів. Його вплив на нервову систему людини набагато сильніший за інші види аналогів, у більшості випадків залежність виникає вже після першого прийому. Але особлива небезпека амфетаміну полягає у тому, що, на відміну від інших видів дурі, він викликає не фізичне звикання, а психічну залежність. Крім того, за короткий час руйнується імунна система. Наслідки прийому синтетичних наркотиків незворотні. Термін життя "амфетамінового" наркомана - лише півтора-два роки.