ОНОВЛЕННЯ. 6 березня  на автошляхи міста вийшли близько 100 нових автобусів та тролейбусів.  «Це фактично перший практичний крок щодо реалізації наших програм з покращення стану громадського транспорту в Києві. Сьогодні ми випускаємо на лінію перші 100 одиниць нової  техніки. Протягом весни, щомісяця ми отримуватимемо також близько 100 нових машин. Ми плануємо, що до початку Євро-2012 ми отримаємо і випустимо на лінії 400-450 нових автобусів та  тролейбусів», – сказав голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов. Про це повідомила прес-служба Київської МДА.

Так, додатково до існуючого рухомого складу, на 17 маршрутів громадського транспорту вийшли 74 автобуси і 26 тролейбусів великої та надвеликої місткості. Збільшили кількість рухомого складу саме на тих маршрутах, які кияни вказали як найбільш завантажені. Фахівцями КП «Київпастранс» була вивчена статистика «транспортних» звернень киян до Call-центру, після чого визначено одинадцять автобусних і шість тролейбусних маршрутів, на які в першу чергу необхідно направити додатковий транспорт.

На прохання киян нові автобуси вирішено спрямувати в першу чергу на ті маршрути, які пов'язують житлові масиви зі станціями метро або з центром міста.

«Розширюючи парк рухомого складу громадського транспорту ми, в першу чергу, дбаємо про безпеку киян. Адже, техніка, яка задіяна у пасажирських перевезеннях, є сучасною і абсолютно безпечною. Крім того, заміна транспорту вплине і на екологію міста, адже нові машини обладнані технологіями, які дозволяють зменшувати викид шкідливих речовин в повітря. Також варто зазначити, що ціна на квиток у столичному муніципальному транспорті залишається низькою, що робить цей транспорт доступним абсолютно усім верствам населення, особливо якщо врахувати тих, хто користується правом безкоштовного проїзду. Ми продовжуватимемо роботу зі збільшення громадського транспорту. Я впевнений, що кияни будуть цим задоволені», – сказав Олександр Попов.