ВІЗИТ

Микола Азаров домовився активізувати двосторонній політичний і економічний діалог

Наші країни мають намір інтенсифікувати двосторонні торговельно-економічні відносини. Про це після зустрічі з Прем'єр-міністром України Миколою Азаровим заявив Секретар Вищого Народного Комітету Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамагирії Аль-Багдаді Алі Аль-Махмуді.

Обидві країни на рівні міністерств розпочнуть розробку кількох конкретних проектів двостороннього співробітництва. Таку думку в ході зустрічі з українським Прем'єром висловив Секретар Всенародного конгресу Лівії М. Аз-Заві.

Глава уряду переконаний, що Україна і Лівія мають величезний потенціал для розвитку двостороннього співробітництва. Є всі можливості для кардинального збільшення рівня двостороннього товарообігу, який за 9 місяців цього року становив лише 120 млн доларів.

Домовлено підвищити статус Міжурядової українсько-лівійської комісії. Так, ухвалено рішення, що тепер вона функціонуватиме під головуванням прем'єр-міністрів України та Лівії. Із цілого ряду напрямків вони домовилися виокремити найпріоритетніші й розробити програми з визначенням строків, виконавців та обсягів фінансування.

Скажімо, лівійські партнери зацікавлені у продовженні співпраці в галузі авіа- і машинобудування, оборонного комплексу, вивчають можливість залучення українських фахівців до будівництва метро у Лівії, повідомляє департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабміну.

У програмі офіційного візиту Миколи Азарова також зустріч із Лідером Великої Вересневої революції Муаммаром Аль-Каддафі та іншими високопосадовцями Лівії.

Докладніше про візит - у наступному номері "УК".