ОЗДОРОВЛЕННЯ. Щороку у Дніпропетровському дитячому обласному психоневрологічному санаторії № 4 оздоровлюються понад 360 дітей (з них 30% — із сільських районів). Тут надають спеціалізовану допомогу дітям з тяжкими розладами мови та ушкодженнями центральної нервової системи. Зокрема лікують заїк та тих, хто взагалі не розмовляв унаслідок вродженої патології.

 Торік у санаторії відкрито фізіотерапевтичне відділення для дітей від 5 до 12 років, яке має басейн, лікувальні ванни, масажні кабінети. А нещодавно у санаторії після реконструкції відкрили спальний корпус з палатами для спільного перебування матері та дитини. Якщо раніше цей заклад приймав дітей від п’яти років, то тепер тут можуть лікуватися та вчитися розмовляти дворічні малюки. Тут проводять логопедичні заняття, застосовують психотерапію, психологічний та сенсорний тренінг, музичну терапію, арт-терапію. Такий комплексний підхід до лікування забезпечує поліпшення мовлення дітей до 98,4%. Ранній початок лікування прискорює одужання, набуття навичок та забезпечує зняття з диспансерного обліку не в 10—14 років, а вже у 5—6.

На врочистому відкритті нового корпусу перший заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Задорожний вручив працівникам санаторію сучасний телемонітор для проведення навчання з батьками маленьких пацієнтів у форматі відеоконференцій.

 Загалом на реконструкцію закладу з обласного та державного бюджетів було виділено майже 9 млн грн.