СOЛІДAРНІСТЬ

Президент Віктор Янукович висловив співчуття Прем'єр-міністру Японії Наото Кану у зв'язку з землетрусами та цунамі, що призвели до людських жертв і спричинили значні руйнування, - велика кількість людей дістала поранення, майже 4,5 тис. осіб пропали безвісти.

"В Україні з глибоким сумом сприйняли звістку про страшні землетруси та цунамі у Японії, що призвели до людських жертв і значних руйнувань. Україна готова надати гуманітарну допомогу дружньому японському народові, який постраждав від стихії. Від імені народу України та від мене особисто прошу передати глибокі співчуття і слова підтримки всім потерпілим від стихійного лиха", - йдеться у співчутті глави Української держави.

Окремо Президент зробив заяву для ЗМІ: "З тривогою та душевним болем сприйняв звістку про стихійне лихо, яке спіткало Японію 11 березня цього року. Низка нищівних землетрусів та цунамі призвела до значних жертв серед населення Японії, велика кількість людей отримали поранення, безліч пропали безвісти. Завдано суттєвих збитків економіці Японії, зруйновано численні будівлі, пошкоджено лінії електромереж, об'єкти інфраструктури.

Від імені українського народу та від себе особисто висловлюю глибокі співчуття сім'ям загиблих та слова підтримки і побажання швидкого одужання усім постраждалим.

Україна - глобальний партнер Японії - солідарна з дружнім японським народом у цей важкий для нього час і готова надати необхідну допомогу у подоланні згубних наслідків трагедії, що сталася.

Вірю, що сильний японський народ за всебічної підтримки світової спільноти гідно справиться з цим викликом стихії та мужньо подолає наслідки масштабного природного лиха".