АВТОБУМ. Як повідомляє AUTO-Consulting, в листопаді зусиллями всіх операторів вдалося реалізувати понад 20,7 тис. автомобілів, що на 25% більше, ніж торік. Таким чином, ринок знову взяв курс на зростання, після досить спокійного жовтня, коли було зафіксовано зниження попиту після кількох місяців ажіотажного попиту. У листопаді українці знову вирушили до автосалонів і скоригували показники автопродажів.

За інформацією AUTO-Consulting, лідерство на ринку зберігають автомобілі Lada, але в листопаді їм не вдалося наростити продажі, а навпаки був зафіксований 5%-ий спад. Але ситуацію ускладнює рекордно низька частка ринку у АвтоВАЗу - 11,4%. Майже з таким показником минулого місяця фінішував Hyundai. Це означає, що дилерам Автоваза варто очікувати атаки від конкурентів на 1-е місце буквально кожен місяць.

Стабільно друге місце займає Hyundai, але його абсолютні показники в листопаді також просіли. А от ЗАЗ навпаки нарощує продажі і практично впритул наблизився до конкурента. Українці схоже розсмакували ЗАЗ Forza і збут ЗАЗів став збільшуватися.

Сенсацією листопада став ривок Toyota з 7-го на 4-е місце на ринку і зростання продажів на 76%. Цей результат багато в чому був забезпечений появою нової Toyota Camry, яку буквально почали розхапують в автосалонах. Вже з першого місяця продажів Camry демонструє відмінні показники, набагато випереджаючи попереднє покоління.

Непогано в листопаді продавалися Volkswagen, а Renault і Nissan показали 22%-ий і 39%-ий ріст відповідно. Більш ніж на 30% зросли продажі у Skoda і Chevrolet, на 22% збільшився збут і Kia.

Стрімкий ривок до лідерів ринку в листопаді показав Peugeot, вперше наблизившись до позначки 400 авто на місяць.

Знову зміни відбулися в групі преміальних авто. Почесне місце № 1 в листопаді знову повернув собі Mercedes-Benz додавши в продажах на 16%. BMW розділила 2-е місце з Lexus, а Audi буквально відстала на декілька автомобілів. Такі щільні результати говорять лише про одне: боротьба за гаманці заможних покупців авто ще в самому розпалі.

Але вже з першого місяця продажів нового Range Rover Evoque стало зрозуміло, що тепер в цій битві буде брати участь і Land Rover.

InfoCar