ЗВ'ЯЗОК

Фонд державного майна продав 92,79% акцій телекомунікаційної компанії "Укртелеком" за 10,575 млрд гривень. Власником пакета і підприємства стала дочірня компанія "ЕСУ" австрійського інвестиційно-фінансового консорціуму EPІC. Договір купівлі-продажу сторони підписали учора в Києві. Вона стала єдиним претендентом на купівлю.

Відповідно до умов договору продажу, покупець має забезпечити прибуткову економічну діяльність "Укртелекому" за звітностями фінансових результатів на кінець третього року з дати переходу прав власності. Також новому власнику доведеться виконати умови кредитного договору придбаної компанії, сплатити дивіденди за минулі роки і профінансувати спецзв'язок держави, - повідомляють інформагентства.

Експерти ринку приватизації процедуру продажу головного оператора фіксованого зв'язку України вважають дещо непрозорою. Разом з тим, вони констатують, що з кожним днем ринкова вартість пропонованого пакета акцій зменшувалася. Вигідно було його продавати років п'ять тому. Таким чином, нинішній продаж можна вважати вдалим.