ЗУСТРІЧ

Україна цінує внесок експертів Ради Європи у реалізацію реформ в нашій державі, сказав Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Віктор Янукович зазначив: ми високо цінуємо величезний експертний внесок Ради Європи у реалізацію системних реформ в Україні, вона є надійним партнером України у побудові демократичної системи.

"Ми сьогодні багато працюємо над тим, щоб верховенство права, розвинена правова культура, збалансований представницький механізм, створення справді сильного самоврядування та ефективного державного управління були в основі державної політики України", - сказав Президент.

Глава держави також подякував Генсеку Ради Європи за участь у міжнародній конференції "25 років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього".

Зі свого боку, Генеральний секретар РЄ відзначив актуальність нинішньої зустрічі у контексті початку головування України в Комітеті міністрів Ради Європи. Як ми вже повідомляли, Україна головуватиме в Раді Європи з травня по листопад 2011 року. На цей час міністр закордонних справ Костянтин Грищенко буде головою Комітету міністрів РЄ.