BABY FASHІON

У цьому сезоні маленьким модникам пасуватиме стиль індиго та варіації на тему весільного торта

У Києві стартував Міжнародний форум товарів та послуг для дітей. Тож "Урядовий кур'єр" не міг не поцікавитися, що рекомендують у цьому сезоні маленьким українцям провідні виробники одягу та модельєри.

Виховати елегантність

Нинішній форум об'єднує три спеціалізовані виставки: BABY Toys - це демонстрація ігор, іграшок, товарів для дозвілля та відпочинку, BABY&Mother health - виставка товарів для здорового материнства та дитинства. А також улюблений захід усіх маленьких модниць - BABY Fashіon.

І хоча орієнтований ювілейний форум переважно на виробників, дистриб'юторів, гуртових продавців та представників роздрібної торгівлі, всі охочі, придбавши квитки, теж змогли його відвідати. Саме тому тут було багато батьків з дітками та майбутніх матусь, які придивлялися до нових колекцій одягу, ліжечок та візочків для немовлят. І, звісно, могли подивитися Fashіon Show. У перший день роботи форуму свої колекції показали дизайнери Ольга Балашова, Ірина Владімірова та юна Софі-Марія Седова.

У колекції Ольги Балашової превалював класичний стиль. Модельєр радить вдягати дівчаток в одяг яскравих насичених кольорів. Саме червоний, рожевий, бузковий, малиновий є трендом весни-літа 2011 року. Маленькі модниці були вбрані у такі вдяганки, від яких і дорослі стильні жінки не відмовилися б. Приміром, кому не сподобається "тигрове" пальто-тюльпан і беретик із такої самої тканини у стилі Одрі Хебберн або такого ж фасону бузковий комплект? Чи літній білий у яскравих квітах сарафан?!

- На створення власної колекції мене надихнула донька, якій ще змалечку хочу прищепити гарний смак, - розповідає Ольга Балашова. - А заодно - й іншим дітям. Смак варто виховувати з дитинства. До того ж, я намагаюсь робити якісний одяг, переважно з натуральних тканин. Переконана, речі мають бути якісними та зручними. Вітчизняні магазини я б поділила на дві категорії. Перша - дороговартісні товари, проте їхня ціна завищена навіть у порівнянні з європейськими аналогами. І друга категорія - дешевий китайський одяг. Останній не завжди достойної якості.

Розуміючи, що середня цінова ніша в Україні ще не заповнена, Ольга Балашова дійшла думки виправити цей недолік. Її одяг зайняв саме цю, середню, нішу. Так, дитяче пальто від модельєра коштує до 1000 гривень, а штанці чи кофтинка - в межах 300-400 грн.

Дитяча наївність

А ось модельєр Ірина Владімірова натхнення для створення колекції почерпнула, споглядаючи... королеву квітів. Її колекція називається "Бал в королівстві троянд". Саме тому в кожній сукенці бути ці квіти, створені з тканин. Щоправда, деякі вдяганки були так аж занадто уквітчані, що подекуди нагадували весільні торти. Але малеча від них була у захваті. Та й хіба не сподобається маленькій принцесі двоярусна яскраво-зелена сукня, довжина якої ззаду більша, ніж спереду, а на подолі плаття "розквітли" яскраво-червоні й білі троянди, на голові маленької модниці - вінок із різнокольорових квітів, виготовлених із легких шифонових тканин.

Завершила показ 8-річна Софі-Марія Седова із колекцією "Індиго". На думку юного таланту, саме ця назва відображає бунтарський напрям одягу. Адже в ній використані тканини нехарактерних для дітей кольорів - чорний, сірий графіті, рожевий, синій...

- Ця колекція повністю створена за моїми ескізами, -переконує Софі-Марія Седова. - Проте втілювати її у життя мені допомагали дорослі конструктори і швачки.

Колекція цієї маленької дівчинки вразила присутніх найбільше, і не тільки дітей, а й їхніх батьків. Дитяча безпосередність, наївність відчувалася в кожній кофтинці, платтячку, пальтечку. Підтвердження цього - на момент показу деякі моделі із нової колекції вже було продано. Так, чорне пальто з вишитими внизу рожевими кульбабками, а вгорі, біля комірця - зображенням Попелюшки, придбала подруга юної модельєрки.

Сподобались дітям і незвичайні костюми зі штанцями. Цікаво, що на піджаках кольору сірого графіті на спині маленька модельєрка зобразила... усмішки. За словами мами Софі-Марії, всі до єдиної усмішки донька намалювала сама, і пояснила це так, що всі люди різні, але всі однаково хочуть бути щасливими. До речі, це не перша колекція юної модельєрки. Маючи лише п'ять рочків, вона вже презентувала публіці одяг, в якому превалювала українська вишивка.

- Коли я придумувала першу колекцію, мене на неї надихали казки, але з часом все змінилося, - розповідає Софі-Марія. - Чесно кажучи, працюючи над новими моделями, я багато сперечалась з матусею, але результат нам обом дуже подобається.