ФЕСТИВАЛЬ. З 5 по 17 вересня  в Ужгороді триває Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край». Нинішнього року місто над Ужем виконує цю почесну місію   втринадцяте.

Крім  Держкомтелерадіо України та обласної влади, його активно підтримують іноземні мас-медіа. Цьогоріч — Телеграфне Агентство Угорщини МТІ, Студія Кошице радіо і телебачення Словаччини. Українське представництво SES ASTRA AB.

Посланці цих телерадіоорганізацій представляють 50 телевізійних і 41 радіороботу, які відтворюють історію та сьогодення національних спільнот на теренах країн – учасниць фестивалю. Україну на форумі представляють стрічки та програми працівників державних телерадіокомпаній, а також студентів Інституту журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Ужгородським форумом передбачено не тільки  перегляд робіт конкурсантів, проведення семінарів, круглих столів, майстер-класів, а й поїздку української делегації до колег з Угорщини.

У рамках фесту пройдуть Дні Словаччини, під час яких його учасники ознайомляться з традиціями, культурою та національними стравами цієї країни. Традиційно відбудеться конкурс «Етноказан».

Переможців журналістського форуму чекають відзнаки із зображенням символу Закарпаття — едельвейса. Ця квітка була і залишається емблемою творчого змагання.

Обов’язок об’єктивно оцінювати роботи взяли на себе сусіди закарпатців – іванофранківці. Саме там  відбувалися перегляд та прослуховування конкурсних робіт.

Як і дотепер, не обійдеться без відкриття нових імен у теле- та радіожурналістиці, презентації яскравих конкурсних робіт, Кращі стрічки та радіопрограми демонструватимуть загальнонаціональні мас-медійні канали.