РЕЗОНАНС

Президент Віктор Янукович назвав цілком природним порушення кримінальної справи стосовно колишнього глави держави Леоніда Кучми. У Сингапурі він заявив, що у правовій державі потрібно нарешті дати відповідь на те, що вже багато років всім відомо. "Суспільству треба набратись терпіння і певної культури, щоб не робити ніяких сенсацій - є процедура, яку необхідно пройти", - сказав Президент, зауваживши: для фахівців та юристів нічого дивного у цьому процесі немає.

Він зауважив, що багато років держава не давала відповіді на запитання про причини вбивства Георгія Гонгадзе, і потрібно це зробити зараз. Водночас глава держави відкинув звинувачення, що в цьому процесі є політична складова. "Плітки, що цей процес перетворюється на сучасний політичний процес, я скажу, це тільки плітки... Безумовно, неприємно Леоніду Даниловичу, йому, як кажуть, не позаздриш, але треба завершувати, врешті-решт. І досить спати на снодійних пігулках - треба колись жити, а для цього необхідно дати відповідь на це питання і закінчити", - заявив Президент.

При цьому, як повідомляє УНІАН, Віктор Янукович підкреслив, що в цьому випадку відповідь може дати лише суд, і в правовій державі ніхто не може звинувачувати людей без судового рішення.