АКТУАЛЬНО 

Проблеми, що стосуються продовольчої безпеки, мають розв'язуватися виключно власними силами. Головну роль у цьому покликана відігравати саме вітчизняна аграрна наука. Про це заявив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації Володимир Семиноженко під час сесії Загальних зборів Національної академії аграрних наук.

"Зараз можна почути: а навіщо нам взагалі аграрна наука? Нехай приходять в Україну і працюють іноземні компанії. Але я переконаний: про родючість землі, якість продуктів харчування, боротьбу із захворюваннями тварин ніколи не дбатиме орендар - тільки ми самі", - цитує слова голови Держінформнауки прес-служба відомства.

Він підкреслив, що наука в Україні нині підіймається на новий рівень - у Програмі економічних реформ науково-технічна та інноваційна сфери виділені в окремий пріоритетний напрямок. Серед інших кроків, спрямованих на побудову сучасної високотехнологічної економіки, Володимир Семиноженко відзначив прийняття нового закону про пріоритети науки і техніки, підготовку програми з розвитку біотехнологій на 2011-2014 роки, розробку Національного плану дій на 2011 рік. Крім того, на часі - створення Національного венчурного фонду, інноваційних фондів підтримки малого високотехнологічного бізнесу, а також фонду підтримки патентування вітчизняних розробок за кордоном.