БІЗНЕСКЛІМАТ

Уряд закликає іноземних інвесторів активніше приходити в нашу країну. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв в інтерв'ю телеканалу CNN. Урядовець підкреслив, що ведеться робота над впровадженням механізму отримання підприємствами всіх дозволів через "єдине вікно". Такий підхід дозволить зменшити витрати часу для бізнесу, а також мінімізує контакти між державними чиновниками та бізнесменами, що має звести до мінімуму корупцію.

Андрій Клюєв також зауважив, що новий Податковий кодекс стимулює інвестора відкривати нове виробництво та розширювати вже існуюче. "Наприклад, ми тепер не оподатковуємо прибуток, який інвестор вкладає у підвищення енергоефективності виробництва. Крім того, ми скорочуємо ПДВ, податок на прибуток. А низку пріоритетних галузей на кілька років взагалі звільнено від податку на прибуток", - цитує слова урядовця його прес-служба. Також новим законодавством максимально скорочено (з 93-х до 23-х) кількість процедур при отриманні дозволів на будівництво та введення в експлуатацію об'єктів.

Урядовець переконаний, що для залучення інвестицій необхідно предметно займатися питаннями кожного інвестора і допомагати у здійсненні перших кроків, адже іноземцям складно працювати з абсолютно іншим законодавством. Саме для цього створено Державне агентство з інвестицій та національних проектів, яке надає допомогу всім інвесторам.