Учорашні події в офісі «Національні інформаційні системи», який є підрозділом телеканалу «Інтер», вимагають негайного і об’єктивного розслідування. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відповідаючи на питання журналістів під час відкриття Міжвідомчого цільового центру із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи та 20 спільних мобільних груп у понеділок.

«Важливо, щоб правоохоронна система дала адекватну відповідь: хто зробив, яка була мета, і найголовніше — щоб люди були покарані. Кожен, хто зробив злочин — влада, громадянин, будь-хто, — має нести відповідальність. Це ключова позиція, це ключовий принцип», — підкреслив Володимир Гройсман.

За його словами, подібні інциденти «працюють на руку» тільки тим, кому хотілось би показати, що в Україні свобода слова знаходиться під загрозою. Тому правоохоронні органи зобов’язані якнайшвидше встановити, хто був ініціатором цієї провокації і чим вони керувалися, та передати їх в руки правосуддя.

Ми будуємо демократичну правову державу, в якій маємо діяти винятково в рамках закону, відповідно до закону нести відповідальність за свої дії і водночас бути захищеними законом у наших правах і свободах. Ми усі маємо звикнути так жити і діяти і показати всьому світу, що ми дотримуємось цих принципів, наголосив Прем’єр-міністр.

«Усі мають усвідомити одну річ: ми будуємо європейську, демократичну, цивілізовану країну. Має бути верховенство права, має бути закон у всіх проявах», — підкреслив Володимир Гройсман.

«Я вважаю, що і корупція, і злочинність мають бути покарані вироком суду. Це є надзвичайно важливе питання для нашої демократії, для нашої свободи і для нашого європейського майбутнього», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ