СВЯТКУВАННЯ

Депутатом можеш ти не бути, але краватку чорну мати мусиш

Ось уже 12 років поспіль в Україні  існує депутатський клуб «Парламент», до якого входять представники українського політичного бомонду. За хорошою традицією напередодні новорічних та різдвяних свят вітчизняна бізнес- і політична еліта, а також запрошені зірки естради та спорту збираються на закритий прийом на честь майбутніх свят, де не тільки вітають одне одного зі святами, а й мають можливість приглянути для себе чи то ексклюзивну каблучку з діамантом, а може, побалувати себе й новою автівкоюою. Цей рік не став винятком і зібрав  депутатів та їхніх друзів у Мистецькому Арсеналі, на вечір  особливістю якого був і дрес-код, а саме чорна краватка, без якої на такий захід зась.

Дует «Алібі» співав для парламентаріїв українською. Фото автора

У нинішньому році святкування пройшло з розмахом. Серед гостей вечора були і  перший Президент України Леонід Кравчук, політики Анатолій Кінах, Валерій Коновалюк, Олександра Кужель та Григорій Суркіс, важкоатлет Володимир Вірчис, легендарна гімнастка Стелла Захарова, співачка й екс-міністр культури Оксана Білозір, актор Володимир Горянський , продюсери Олена Мозгова, Юрій Фалеса, Олександр Завальський і Тимофій Нагорний, композитор Володимир Бистряков, дует «Алібі», скульптор Олег Пінчук, співаки Володимир Ткаченко та Віктор Павлик, який з такої нагоди навіть одягнув строгий костюм.


 

На депутатській вечірці Леонід Кравчук охоче ділився своїми думками з друзями

Присутніх частували різноманітними гастрономічними наїдками,  горілкою з однойменною назвою та шотландським віскі. Розважали гостей фіналіст популярного телешоу «Х-Фактор» Володимир Ткаченко, народний артист України Віктор Павлик, чарівний дует «Алібі» та один з найяскравіших представників оперної сцени сучасності відомий тенор GODO. Гості, відповідаючи на запитання «УК»: «Чи вірять вони у Діда Мороза, практично всі були одностайні у своїй відповіді: «Так, ми у нього віримо до нині».

Головною інтригою вечора стало представлення нового президента депутатського клубу «Парламент». Так, цей пост мирним шляхом було передано Олександру Ржавському.

Григорій Суркіс у роздумах

Без подарунків не залишилися і Григорій Суркіс, Олесандра Кужель та Василь Костицький. Так, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс отримав з рук Леоніда Кравчука «Зірку за розвиток громадянського суспільства», екс-заступник голови партії «Сильна Україна» Олександра Кужель – почесну нагороду за розвиток парламентаризму і народовладдя, голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький – нагороду за розвиток демократичних інститутів.

Під кінець вечора, коли пригасли лампи і стихла музика, депутати та політики засумували. Чи то на них навіяли смуток думки про свої обов’язки та народ з його проблемами, чи той факт, що Дід Мороз до них сьогодні не прийшов.

ДОВІДКА «УК». Громадська організація «Депутатський клуб «Парламент» заснована у 1999 році і створювалася як об’єднання депутатів Верховної Ради України усіх скликань (з 1990 року) для задоволення та захисту своїх законних професійних, соціальних, економічних та інших спільних інтересів. Ініціатива народних депутатів України зі створення Клубу отримала підтримку і з боку Голови Верховної Ради України (розпорядження Голови №286 від 21.04.1999р.). Першим президентом громадської організації «Депутатський клуб «Парламент» був  Валерій Георгійович Бабич, депутат Верховної Ради України  ІІ і ІІІ скликань. Виконавчим директорамом ДК «Парламент» був Віктор Петрович Шестаков, депутат Верховної Ради України ІІ скликання. Станом на 1 січня 2008 року в лавах ДК «Парламент» перебуває більше 300 депутатів Верховної Ради України всіх скликань (з 1990 року).