ВОДА

Уряд схвалив проект Закону "Про Загальнодержавну програму "Питна вода України" на 2011 - 2020 роки, яким вносяться зміни до Закону "Про Загальнодержавну програму "Питна вода України" на 2006-2020 роки". Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов.

Внесення змін до попередньої програми викликано рядом об'єктивних обставин. За словами урядовця, за час реалізації Програми, починаючи з 2006 року, було розроблено ряд новітніх технологій та обладнання, введено в дію нові нормативно-правові акти, якими регулюються питання, пов'язані з виконанням документа.

"Сфера централізованого водопостачання та водовідведення втрачає свою економічну привабливість для інвестицій, зростає невдоволення населення умовами та якістю послуг. Саме на усунення цих проблем і спрямована Програма. Уряд забезпечить населення якісною питною водою", - повідомляє прес-служба урядовця.

Програмою передбачено упорядкувати зони санітарної охорони джерел питного водопостачання на 2234 водозаборах; побудувати та реконструювати 570 водозабірних споруд; впровадити 23000 станцій доочищення питної води та пунктів її розливу; побудувати і реконструювати 131 очисну споруду; розробити 1230 схем оптимізації роботи систем централізованого водопостачання та водовідведення; оснастити 356 лабораторій контролю якості води.