СПІВРOБІТНИЦТВO

На базі ЗАТ "Чернігівський автозавод" у рамках співпраці з ВАТ "Бєлкоммунмаш" зібрано перший українсько-білоруський тролейбус. Первістка міжнародного співробітництва кольору ніжної весняної зелені у першу, поки що пробну поїздку територією заводу вивів голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко. Звертаючись до колективу підприємства, він зауважив: "Ця подія - один з кроків на шляху реалізації в області курсу реформ, проголошеного Президентом України, а економічний проект має стати потужним ресурсом для комунального господарства України".

Після технічного випробування та сертифікації "новонародженого", котрі триватимуть приблизно два місяці, планується поставити виготовлення тролейбусів на потік і збирати 5-10 штук щомісячно. У перспективі ж ця кількість має збільшитися утричі. Для цього зараз створюється 300 додаткових робочих місць.

Головне, що на чернігівські тролейбуси вже сьогодні є заявки з обласних центрів, які заклали у цьогорічний бюджет кошти на оновлення громадського транспорту. За словами заступника директора ВАТ "Бєлкоммунмаш" Юрія Клємято, ефективному виходу на ринки збуту сприятиме спільна маркетингова політика обох підприємств.

Утім, свій перший тролейбус чернігівці продавати не хочуть, мріють, щоб він залишився в обласному центрі - як талісман вдалого початку перспективної справи. Керівники міста і області пообіцяли вирішити це питання позитивно.

Євдокія ТЮТЮННИК