СПІВРОБІТНИЦТВО

25 березня відбулось відкриття постійного представництва Європейського інвестиційного банку в Україні. Це сприятиме подальшому розвитку відносин з ЄІБ для спільної підготовки та реалізації пріоритетних проектів у секторах енергетики та енергоефективності, транспортної та муніципальної інфраструктури.

Напередодні під головуванням заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолія Максюти та віце-президента Європейського інвестиційного банку Єви Шрайбер пройшов перший перегляд проектного портфеля ЄІБ в Україні. Також проведено спільну оцінку стану проектів по секторах, обговорено пріоритетні напрями подальшого співробітництва з ЄІБ та пропозиції щодо ініціювання нових проектів, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Анатолій Максюта підкреслив, що співробітництво з ЄІБ триває вже п'ятий рік поспіль, водночас саме в цьому році українська сторона розраховує вивести відносини з ЄІБ на якісно новий рівень шляхом укладення низки міжнародних угод з метою реалізації масштабних інфраструктурних проектів. Це дасть змогу привести до європейського рівня стан автомобільних доріг на підходах до міста Києва, підвищити надійність роботи атомних та гідроелектростанцій.