ЗАРПЛАТА. На Волині більш ніж утричі зменшилася заборгованість підприємств із виплати оплати за працю.

Станом на останні дні минулого року загальний борг із виплати зарплати становив у регіоні 5,273 мільйона гривень. Проти 17,5 мільйона гривень, які статистика фіксувала ще у березні минулого року, це – кардинальне скорочення. Нині своїм працівникам ще боргують економічно активні підприємства (1,212 мільйона гривень), економічно неактивні (приблизно два мільйони) і стільки ж — підприємства-банкрути.

Скорочення заборгованості із оплати праці та її легалізація у 2011-му стало одним із пріоритетних напрямків в діяльності облдержадміністрації. Причому робота ця велася не через окрик, а через переконання керівників. Результатом порозуміння між владою і бізнесом стало зменшення із 174 до півсотні  підприємств, на яких працівникам виплачувалася лише мінімальна заробітна плата.

— У минулому році ми доклали максимум зусиль, аби люди отримували зарплату офіційно, а не у «конвертах»…  Більшість підприємців нас зрозуміли, за що ми їм вдячні, — прокоментував ситуацію голова облдержадміністрації Борис Клімчук. — З тими ж, хто нас не почув, –  тепер працюватиме прокуратура!..