КОНТРОЛЬ

Президент України Віктор Янукович доручив уряду взяти під особливий контроль ситуацію з цінами на бензин та з постачанням борошна у регіони. Про це йшлося в ході зустрічі глави держави з першим віце-прем'єр-міністром -міністром економічного розвитку і торгівлі Андрієм Клюєвим.

А. Клюєв поінформував Президента про заходи, які вжито на поліпшення ситуації. Зокрема, за словами першого віце-прем'єра, встановлено граничні ціни на бензин марки А-95 на рівні 9 грн 50 коп., для дизельного палива - на рівні 9 грн.

Щодо стабілізації на ринку борошна урядовець додав, що з Аграрного фонду виділено близько 400 тисяч тонн цього продукту, і на сьогодні всі регіони забезпечені ним повністю, повідомляє прес-служба Президента.

Віктор Янукович поставив завдання тримати ці питання під контролем і надалі не допустити випадків, подібних до того, що трапився на Луганщині, коли 5-6 березня безпідставно було зупинено один із місцевих хлібокомбінатів і внаслідок цього два міста області (Ровеньки і Свердловськ) не отримали хліба.

***

А на засіданні погоджувальної ради керівників парламентських комітетів і фракцій Андрій Клюєв запевнив, що для проведення весняно-польових робіт сільськогосподарським виробникам уже поставлено 60 тисяч тонн дизельного пального. А протягом найближчих 10 днів сільгоспвиробникам буде поставлено додатково 40 тис. тонн дизпалива на ці потреби, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку і торгівлі.