АКЦIЯ

Сьогоднi в країнi проходить Всеукраїнський суботник з благоустрою територiй

Микола ПУГОВИЦЯ

Вже стало доброю традицією щовесни проводити двомісячник за чисте довкілля. Цього року він стартував 1 квітня. Виступаючи на одному з останніх засідань Кабінету Міністрів, Прем'єр-міністр Микола Азаров закликав членів уряду взяти участь у Всеукраїнському суботнику з благоустрою територій. "Прошу власним прикладом залучити до акції місцеві громади, установи й організації, трудові й студентські колективи", - зазначив він.

У всіх міністерствах та відомствах як слід підготувалися до цього дня. Так, працівники Міністерства екології та природних ресурсів разом з міністром Миколою Злочевським проведуть традиційний суботник у столичному парку культури і відпочинку "Відрадний". У селі Страхолісся Київської області збереться колектив Державного агентства водних ресурсів на чолі з головою Василем Сташуком - там споруджено меморіал водникам, котрі постраждали під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Буде впорядковано навколишню територію, висаджено дерева, квіти. В усіх областях водогосподарники працюватимуть у басейнах місцевих річок - прибиратимуть сміття в прибережних смугах, очищатимуть їх від старих і пошкоджених дерев та кущів, садитимуть нові.

Як повідомив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Хіврич, з метою закріплення досягнутого під час суботника з благоустрою та акції "За чисте довкілля" розпочато безстрокову всеукраїнську кампанію із забезпечення чистоти й порядку в населених пунктах, підвищення рівня контролю за дотриманням вимог законодавства щодо норм громадського порядку в цій сфері.