ЗАВДАННЯ

З головами обласних державних адміністрацій та кандидатами на посади керівників районів Президент говорив про мотивацію чиновників

Віктор Янукович окреслив головні завдання, які стоять перед владою у найближчій перспективі. Вони мають бути спрямовані на модернізацію країни, підвищення її конкурентоспроможності. З цією метою, як підкреслив Віктор Янукович, і було розпочато низку важливих реформ: "Успішний розвиток регіонів і стабільний соціально-економічний розвиток країни в цілому - в основі цих реформ".

Говорячи про адміністративну реформу, Президент підкреслив, що частину зекономлених від скорочення чиновницького апарату коштів потрібно спрямувати на підвищення ефективності роботи державних службовців. "Якщо ми скорочуємо 50% апарату уряду, то від 100% коштів, які будуть звільнятися, як мінімум половину треба спрямовувати на підвищення заробітних плат. А це означає підвищення мотивацій, боротьбу з корупцією, залучення до роботи фахівців високого рівня", -наголосив глава держави, підкресливши, що реформа державного управління і бюджетна політика на наступний рік тісно пов'язані між собою.

Віктор Янукович зауважив, що бюджет на 2011 рік сформовано на новій податковій базі, головне завдання якої -забезпечити умови для сталого зростання та підвищити соціальні стандарти. "Це - бюджет реформ і розвитку. Він спрямований на удосконалення всіх напрямків життя нашої країни. Пріоритетним були і залишаються соціальні видатки. Я вимагатиму неухильного забезпечення запланованого у бюджеті збільшення розмірів прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати", - цитує слова Президента його прес-служба.

Також наголошено на важливості забезпечення якнайшвидшого переходу до програмно-цільового підходу у плануванні та використанні бюджетних коштів. "На цей рік 42 млрд грн -бюджет розвитку регіонів країни, які будуть спрямовані на регіональні проекти. Я буду вимагати більш тісної координації дій центральних та місцевих органів влади і більш високої відповідальності посадовців", - підкреслив глава держави, зауваживши, що фаховість, принциповість, сумлінність - основні критерії, на яких будуватимуться відносини на всіх владних рівнях.

Віктор Янукович висловив переконання, що 2011 рік буде непростим роком, але він закладає основу розвитку країни на багато років наперед. "Я переконаний, що наш системний підхід у роботі, наша визначеність з багатьох питань і переконаність у тому, що ми робимо, дадуть результат. Ми будемо гармонійно розвивати нашу країну, наші регіони. Держава ставатиме сильнішою, і люди будуть це відчувати. Ми робитимемо те, чого сьогодні очікує суспільство. Ефективна робота влади покладена в основу успіху. Ефективна робота -це наш з вами обов'язок", - наголосив Президент.