РІШЕННЯ

Рівень фінансування визначає успіх започаткованих справ

До 1 січня 2012 року має бути завершено формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Про це йдеться у проекті відповідної постанови Кабінету Міністрів. Документ схвалено урядом на останньому засіданні, повідомив віце-прем'єр-міністр Віктор Тихонов.

Метою впровадження такого реєстру є забезпечення прозорості ведення обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов та громадського контролю за розподілом і наданням житла. Він дасть змогу чітко визначити житлові зобов'язання держави і враховувати їх при підготовці планових показників державного та місцевого бюджетів.

Реєстр є автоматизованою інформаційною системою збирання, накопичення, надання, захисту та обліку інформації про таких громадян. Доступ до інформації, яка міститиметься в Єдиному державному реєстрі, буде забезпечено через спеціально створений веб-сайт.

Проектом документа передбачається, що органи виконавчої влади, виконавчі органи рад, підприємства, установи, організації, які ведуть облік громадян, подаватимуть для внесення до реєстру щомісяця до 1 і 15 числа інформацію, яка містить передбачені законодавством відомості про громадян, за формою, встановленою Мінрегіонбудом, Мінекономрозвитку та торгівлі й Адміністрацією служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Фінансування заходів передбачене Державною цільовою соціально-економічною програмою будівництва (придбання) доступного житла на 2010 - 2017 роки обсягом 11,6 мільйона гривень, повідомляє прес-служба урядовця.

Крім того, уряд спрямує кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. За словами Віктора Тихонова, для цього буде виділено 717 млн грн.

***

У Києві вшанували жертв Куренівської катастрофи. У поминальній літії взяли участь кияни, очевидці трагедії, родичі загиблих і віце-прем'єр-міністр Віктор Тихонов.

Звертаючись до присутніх, він наголосив, що подія п'ятдесятирічної давнини стала жорстоким уроком, який показав, до чого призводить безгосподарність і байдужість: "Тоді влада довгий час применшувала масштаби і наслідки аварії. Сьогодні ми несемо відповідальність за те, щоб такі трагедії більше ніколи не повторились".